Hiphop voor tieners

Hiphop wordt steeds populairder in Nederland. Wat deze dansstijl zo speciaal en populair maakt, is dat er geen standaard regels of technieken zijn. Iedereen kan zijn eigen versie van hiphop dans creëren. Binnen de dansstijl Hiphop zijn er wel verschillende basisstijlen zoals popping, locking, breakdance en new style, maar niks staat vast. Je kan je eigen draai eraan geven en dat maakt deze stijl zo vrij.

Tijdens de les wordt er gedanst op verschillende soorten muziek zoals hiphop, r&b maar ook op top 40 nummers. Je gaat aan de slag met kracht en lenigheid, en leert hoe je op diverse tempo’s en ritmes kan bewegen. Daarnaast leer je wat meer uit je comfort zone te stappen door improvisatie opdrachten en battles. Uiteindelijk komt alles samen in een choreografie waarin je jezelf helemaal kunt ontplooien en het dansplezier voorop staat.

Deze danslessen worden gegeven door Inge Pieterse. Zij heeft vele malen meegedaan aan hiphopwedstrijden en is daarbij met haar crew vaak kampioen geworden. Daarnaast heeft ze de opleiding tot dansdocente gevolgd op het Nova College Dans in Haarlem. Met deze bagage op zak, en heel veel energie en plezier zal Inge dit schooljaar de hiphop lessen gaan verzorgen bij CDC.

Veel creativiteit

  • Vele soorten muziek

  • Popping

  • Locking

  • Breakdance

  • New style

  • Gratis proefles

Street-Hiphop: bs. groep 8 – 1e klas VO, dinsdag 17:45-18:45 uur, Ringkant Nieuwveen (VOL! Wachtlijst)

Hiphop 2. (13+ *), maandag 19:30-20:30 uur, Ringkant Nieuwveen (VOL! Wachtlijst)

Hiphop 3. (16+ *), maandag 20:30-21:30 uur, Ringkant Nieuwveen

(*Dit is een richtlijn. De docent kijkt aan de hand van het niveau of je in de groep past)

Hiphop je een keer met ons mee?

Vraag dan een gratis proefles aan en wie weet zien we jou in de volgende les! Vermeld je naam, geboortedatum, telefoonnummer en welke datum je de les wilt volgen. Geef ook even aan dat het om de Peuter- en kleuterdans gaat.