Creative Dance Creations

Ik ben Creative Dance Creations gestart omdat het altijd mijn droom is geweest om mijn eigen dansschool te hebben. Na jaren lang op en neer reizen naar de Utrechtse Dansacademie, het geven van verschillende danslessen voor jong en oud en heel vaak zelf met knikkende knieën achter de coulissen in het theater te hebben gestaan, vond ik het tijd voor de volgende stap: het opzetten van Creative Dance Creations.

Met mijn dansschool wil ik kinderen laten ervaren wat er allemaal mogelijk is met dans. Door te dansen kun je zoveel  leren! Je wordt bewust van je lichaam, je spieren worden sterker en leniger waardoor je langere lijnen in je lichaam creëert. Je leert elke week nieuwe danstechnieken aan waardoor je kracht opbouwt en ineens dingen kunt doen die je nooit eerder hebt gekund. Bijvoorbeeld het draaien van 2 pirouettes. Hoe vaker je een les volgt, hoe sneller je de lesstof oppikt. Ook dat is fijn, omdat je dan extra bewust bent van je kunnen. Door te dansen kun je je gevoelens uiten. In de danslessen worden daarom verschillende soorten muziek gebruikt om iedereen de kans te geven om zich vrij te voelen in de bewegingen die hij of zij maakt.

Tijdens de danslessen leren de kinderen niet alleen stukjes dans aan, maar ze krijgen ook de ruimte om zelf kleine choreografieën te maken en te laten zien wat zij mooi vinden. Je leert samen te werken in groepen om een band te krijgen met groepsgenoten, maar ook individueel te dansen om over faalangst heen te komen en meer zelfvertrouwen te krijgen. Je leert improviseren zonder dat je bang hoeft te zijn dat anderen je uitlachen en om het af te maken leer je om jezelf te presenteren voor publiek door mee te doen met verschillende optredens en voorstellingen.

Wil je ook een keer gezellig meedansen?

Vraag dan een gratis proefles aan en wie weet zien we jou in de volgende les! Vermeld je naam, geboortedatum, telefoonnummer en welke datum je de les wilt volgen. Geef ook even aan om welke les het gaat.